CareFull

Een grootse kunstroute over zorg in de breedste zin van het woord

Utrecht heeft veel te bieden op cultureel gebied, maar is ook bescheiden. De kunstmanifestatie CareFull bracht hier in het najaar van 2022 verandering in. Meer dan 50 kunstenaars lieten op 20 bijzondere plekken zien wat ‘zorg’ betekent: voor elkaar, je omgeving, de natuur en jezelf. Deze grootse, eenmalige kunstroute langs erfgoed en natuur in en om Utrecht vroeg om een grootse, aansprekende campagne.

Onze rol

campagne – coördinatie campagne – aansturing ontwerp

Hoe hebben we dat aangepakt? 

Zorg speelt – op wat voor manier dan ook – een rol in ieders leven. CareFull combineerde dit veelzeggende thema met een gratis kunstroute op aantrekkelijke plekken. Utrechts, tot de verbeelding sprekend en toegankelijk waren sleutelwoorden in de campagne. Omdat de route maar 1,5 maand te lopen was, was zichtbaarheid en herhaling belangrijk. 

Plattegrond CareFull projecten Utrecht.pdf (1)

Een frisse, opvallende visuele identiteit was de basis voor de offline en online campagne. A0-posters in de regio, digiborden langs de snelweg en vlaggen door de stad: Utrecht kleurde een aantal weken CareFull-roze. Online werkten we aan een goedgevulde website, videoteasers, social posts en inhoudelijke samenwerkingen met kunstblogs Titty Mag en Metropolis M. 

2
Carefull Jessica & Marjolein by yefeyfe-31
Carefull Gert Wessels & Stefan Cammeraat by yefeyfe-21

Wat heeft het opgeleverd?

CareFull heeft Utrecht op de kaart gezet op gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Meer dan 105.000 mensen liepen in anderhalve maand tijd de kunstroute. Onder meer Omroep Max, De Volkskrant, Mr. Motley en DUIC schreven over de kunstroute. Deelnemende locaties en kunstenaars activeerden hun achterban. Er kwamen ontzettend veel reacties van bezoekers.  De betrokkenheid van mensen bij dit bijzondere project was groot, en daar worden wij dan weer heel blij van. 

Kunstmanifestatie Carefull_Utrecht_Museum Catharijneconvent_Rogier Boogaard-2742-WEB

Met dank aan

Geheel in stijl werkten we voor deze campagne samen met een heleboel (Utrechtse) makers: campagnecompagnon Anne van Hogendorp, ontwerper Petra Verkade, fotografen Shaked Franke en Rogier Boogaard en filmproducent Blikfilm

Kunstwerken (van boven naar beneden): Lucrative Dumpster Dives, Jessica Skowroneck & Marjolein Witte, Gert Wessels & Stefan Cammeraat en Bart Lunenberg.

CareFull was een initiatief van Art Utrecht. Imke Ruigrok was de curator van deze kunstmanifestatie.

1662112466339 (1)
CareFull Caz & Jesse by yefeyfe _ Small-02

105.000

bezoekers

20

locaties

23.000

websitebezoekers