Cultuur Innovatiefonds

Communicatie, content en identiteit voor een nieuw, innovatief Utrechts cultuurfonds

Turbulente tijden vragen om een andere manier van denken en doen. Daarom besloten 4 fondsen en 3 overheden uit Utrecht een nieuw fonds op te richten: het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht.

Het fonds geeft culturele instellingen financiële ruimte voor hun innovatieve ideeën en samenwerkingen om zo de sector toekomstbestendiger te maken.

Onze rol

communicatiestrategie – identiteit – copywriting – contentcreatie – redactie – social media

Schermafbeelding 2021-11-19 om 14.33.25

Hoe hebben we het aangepakt?

Geheel in stijl van het fonds: door kansen te zien en meteen een creatieve sprint te trekken. In ruim twee weken tijd leverden we, samen met Studio Josie, een identiteit, website en communicatiestrategie op. Ook houden we de social media kanalen bij.

In een maand tijd was het zaak om genoeg aanvragen binnen te slepen. Instellingen doen dit niet op de old school subsidieaanvraagmanier, maar door het opnemen van een korte videopitch.

5
6

Wat heeft het opgeleverd?

Ondanks de krappe campagneperiode dienden meer dan 80 culturele instellingen en creatieve organisaties tijdens de eerste aanvraagronde een videopitch in. Het laat zien dat een fonds als deze juist in deze tijd nodig is, en dat culturele instellingen staan te trappelen om te innoveren en met nieuwe plannen aan de slag te gaan.

Extra leuk: na een jaar besloot het fonds haar aanvraagtraject te verlengen en kunnen organisaties ieder half jaar een pitch indienen. Wij zijn nog steeds betrokken bij de content, website en social media.

Vorm-7
Vorm-8

Renate Timmer, projectleider Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht:

“Buro Dertig is een fris bureau dat met innovatieve ideeën op communicatiegebied en ervaring in het culturele en maatschappelijke veld, goed past bij de ambities van ons fonds. Het was prettig werken in de snelheid waarmee dit fonds tot stand kwam.”

14.000

paginaweergaven

3.000

bezoeken tijdens de campagne

80

videopitches in de eerste ronde