Green Deal Circulair Inkopen

Door consistente communicatie circulair inkopen in Nederland op de kaart zetten

Nederland is koploper op het gebied van circulaire economie. In de Green Deal Circulair Inkopen dragen bedrijven en overheden bij aan een versnelling naar een circulaire economie door circulair in te kopen. Zij wisselen kennis uit en brengen deze in de praktijk in eigen inkooptrajecten – van catering tot meubilair of bouw. Een jaar lang waren we op het gebied van communicatie- en communitymanagement bij deze groep betrokken.

Onze rol

communicatiestrategie – social media – projectmanagement – contentcreatie – copywriting – interviews – pr

IMG_4857 – Voorkeur

TBI startte als GDCI-deelnemer in 2013 met het circulair inkopen van hesjes. Anno 2020 is meer dan de helft van het totale assortiment bedrijfskleding circulair. Foto: TBI

Hoe hebben we het aangepakt?

De afgelopen jaren werd er voor 300 miljoen euro circulair ingekocht door deze partijen, een ongelooflijke prestatie. En zaak om zichtbaar te maken binnen de Green Deal én daarbuiten. Voor de deelnemers organiseerden we twee online Community of Practices en hielden we hen betrokken via een LinkedIngroep. En we ontwikkelden samen met hen een online magazine over circulair inkopen. Met ervaringen van deelnemers en frisse blikken van professionals uit de sector. Voor iedereen die meer wil weten over fantastische circulaire projecten en de aanjagers in Nederland.

BuroDertig-Website-Mockup-GDCI 2

Wat heeft het opgeleverd?

Met het lanceren van het magazine brachten we bericht over het effect van de Green Deal Circulair Inkopen naar buiten. Bericht dat werd opgepikt door o.a. BNR Nieuwsradio, Trouw en het Financieel Dagblad. In de eerste week werd het magazine ruim 2000 keer bezocht.  Geïnterviewde deelnemers deelden de artikelen enthousiast binnen de eigen organisatie en tijdens de afsluitende Community of Practice werd aan de hand van de laatste inspirerende verhalen teruggeblikt.

Sophie de Smet, lid projectgroep GDCI vanuit Rijkswaterstaat:

“Buro Dertig wist zich direct onderdeel te maken van de GDCI. Hun enthousiasme, professionaliteit en proactiviteit is van toegevoegde waarde bij dit soort complexe projecten.”

GDCI-deelnemer ProRail is o.a. bezig met het volledig circulair maken van stations

50

partners

12

artikelen in landelijke media

2000

pageviews in een week