Spoorwegmuseum

Met influencer marketing de verschillende verhalen van het museum vertellen

Een nieuw publiek voor het spoorweg museum

Het Spoorwegmuseum is niet alleen leuk voor treinfanaten en kinderen, maar ook voor cultuur- en erfgoedliefhebbers. Het museum beschikt over een kunstcollectie, een permanente expositie over de oorlog en wisselende tentoonstellingen over thema’s van nu.

Sinds 2018 verzorgen wij de influencer marketing voor het museum. Met (cultuur)influencers, mamabloggers en andere content creators laten we de veelzijdigheid van het museum zien.

Onze rol

influencer marketing – contentcreatie – projectmanagement

IMG_1066
IMG_1087_jpg

Hoe hebben we het aangepakt?

Op basis van de wisselende exposities én de permanente collectie zoeken we gericht samenwerkingen met Instagrammers, bloggers en YouTubers. Inhoud en authenticiteit zijn hierbij belangrijk: influencers moeten het oprecht leuk vinden om het museum te bezoeken en hierover een eigen verhaal willen vertellen. De events verzorgen wij in samenwerking met het museum, wat ze erover zeggen is aan hen.

44ACDF1D-4562-4AD9-A5CB-3E8E18153E9C
SWM_influence_TTT-020
Cultuurinfluencers bij influencer marketing traject Spoorwegmuseum Buro Dertig

Wat heeft het opgeleverd?

Inhoudelijke samenwerkingen met zo’n 200 influencers die samen miljoenen volgers uit diverse doelgroepen bereiken. Van ouders of verzorgers met kinderen tot treinfanaten en geschiedenisgeeks tot cultuurliefhebbers. De betrokkenheid van zowel de influencers als hun volgers was groot. Er werd veel gereageerd en gedeeld.

En wellicht het belangrijkste: het Spoorwegmuseum wordt op verschillende manieren bij een gerichte doelgroep onder de aandacht gebracht, op verschillende momenten in het jaar. Zo blijft het museum telkens zichtbaar.

 

Untitled design (15)

Josephine Faber, online marketeer Spoorwegmuseum:

Met Buro Dertig zetten we al jaren structureel influencers in. Ze weten per tentoonstelling de juiste influencers te vinden. Daarnaast is er veel ruimte voor experiment, wat gezien de snelle ontwikkelingen in influencer marketing erg prettig is.

20

events

200

influencers

2500 +

stories