Vrijwilligers­centrale Utrecht

Een activerende stadscampagne met en voor Utrechtse vrijwilligers

Vrijwilligerswerk in Utrecht is er in alle soorten en maten. Je doet het voor jezelf, voor een ander of voor de stad.

Persoonlijke motivaties van Utrechtse vrijwilligers waren het startpunt voor deze wervingscampagne. Zodat andere Utrechters geprikkeld worden om nieuwe stappen te zetten, bij te dragen, zich te ontwikkelen en anderen te inspireren. 

Onze rol

communicatiestrategie – social mediastrategie – projectmanagement – contentcreatie – copywriting 

Videocampagne

Hoe hebben we het aangepakt?

Vrijwilligerswerk is meer dan koffie schenken of bladeren harken. De diversiteit van vrijwilligers als vrijwilligerswerk in de stad hebben we in beeld gebracht met een prikkelende campagnevideo, campagnebeelden met verschillende Utrechtse vrijwilligers en een informatieve website waar verhalen van vrijwilligers centraal staan. De campagne verscheen op diverse online kanalen, maar ook in bushokjes en andere posterplekken in de hele stad.

We ontwikkelden deze stadscampagne samen met Moan. De campagne wordt gecoördineerd door Vrijwilligerscentrale Utrecht en ondersteund door diverse partners in de stad.

VCU-Campagnebeelden

Wat heeft het opgeleverd?

Door vrijwilligers van diverse organisaties uit de stad letterlijk een gezicht te geven in de campagne, begon deze al ver voor de lancering te leven. Begin 2020 werd de campagne officieel gelanceerd door de wethouder. En ook nu nog worden er telkens weer nieuwe verhalen van vrijwilligers op de website aangevuld. 

De gemeente Utrecht werd vorig jaar door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk uitgeroepen tot vrijwilligersgemeente van het jaar. De campagne van de Vrijwilligerscentrale Utrecht kreeg een speciale vermelding:  “De commissie looft ook de acties die de gemeente uitzet, zoals een wervingscampagne en een initiatievenfonds”. 

VCU-buttons
VCU-Citybord

Thomas Endeman (De Bedoeling films):

”Ja hoor, dat regelen we. Yes, dat gaan we doen. Een positieve, hardwerkende instelling is wat Buro Dertig typeert. Onze samenwerkingen zijn gezellig, verfrissend en vooral heel fijn.”

Vrijwilligerscentrale Utrecht achter de schermen Buro Dertig
Vrijwilligerscentrale Utrecht behind the scenes
Making of the campagne Vrijwilligerscentrale Utrecht

2

draaidagen

127

kopjes koffie

54+

Utrechtse verhalen